Modelleren Viking – schoenen

Deze unieke schoenen worden handgemaakt in Nederland door de Viking schaatsenfabriek. De Gold serie schoenen zijn opgebouwd uit een geavanceerde kuip van Kevlar en Thermoplastisch materiaal, erg sterk en duurzaam materiaal wat zich perfect vormt naar je voet. Door verwarming en (bij de Gold 2000 en Gold 2005 modellen) vacuüm trekken wordt een maximaal aansluitende pasvorm gecreëerd. De opbouw van de Marathon Allround, Speciaal, Thermo en Gold schoen geeft je stabiliteit, comfort en maximale controle!

De schoen is zijdelings, naar voren en naar achteren verstelbaar op het onderstel. Hierdoor krijgt men bij een model uit de Viking Gold – de Gold 2000, Gold 2005, standaard of XBR – serie nog beter de ideale stand onder de voet. De Viking Marathon van bovenvermelde modellen zijn naar eigen voorkeur te combineren met een van de beproefde Viking Nagano klapsets.

Alle bovenvermelde modellen zijn met zowel in een speciaal- als in een sprint- uitvoering (5 mm hoger staal) verkrijgbaar. Daarnaast zijn er speciale Nagano-sprintsets verkrijgbaar, die de schaats nog eens 3 mm hoger maken voor extra carving in de bochten !
De hierboven vermelde Marathonmodellen zijn verkrijgbaar bij o.a. De Schaatsomloop. Mocht u er niet goed uitkomen v.w.b. verwarmen/vacuüm trekken en ondersteuning nodig hebben: neemt u na aankoop contact op met De Schaatsomloop voor een afspraak. Als service worden de schoenen dan voor u alsnog verwarmd en vacuüm getrokken. Dit als kosteloze service.

Indien u de schoenen/schaatsen elders gekocht heeft: vraag een prijsopgave om deze te behandelen.
Al deze modellen worden op de vorm van uw voet aangemeten, en zodoende wordt een maximaal aansluitende pasvorm gerealiseerd.

Andere merken zoals Maple, Zandstra, Raps en Powerslide
Indien u schoenen van deze merken goed passend wilt laten maken: neem contact op met De Schaatsomloop